Přednášející

Adam Hoďánek

šéfkuchař Žlutá ponorka Poetic Cocktail bar & Restaurant

Adam Hoďánek začal svoji šéfkuchařskou kariéru v ambiciózní restauraci Le Jardin, jedné z prvních gurmánských restauracích v Jižních Čechách, kde prožil 4 roky. Poté se chtěl posunout o stupeň výše, a tak zamířil do jedné z nejlepších hotelových restaurací ve Skandinávii - na švédskou riviéru do městečka Kivik. Restaurace, ověnčená mnoha oceněními, byla jiným gastronomickým světem. Své 3,5 leté působení v multikulturním týmu Adam ukončil na pozici Executive Sous Chef. Poté se vydal na cesty Asií, nejvíce ho zaujala japonská kuchyně, a právě v Japonsku měl tu čest pracovat a sbírat inspiraci u nejvěhlasnějších místních kuchařů. Adam vaří výhradně z čerstvých převážně lokálních surovin, preferuje zdravá jídla, veškeré uvedené pokrmy pocházejí výhradně z kuchyně Žluté ponorky, včetně pečiva, paštik, marmelád, knackebroad, ... Svou netradiční, avšak vyváženou kombinací chutí a surovin, garantuje všem zúčastněným skutečný gurmánský zážitek. Díky jeho nadšení pro práci a cenným zkušenostem byla letos Žlutá Ponorka zařazena do výběru Euro TOP 10 v kategorii nejlepší mimopražské restaurace.

Přednášky

14:00-14:45 Pátek 13. 4. 2018 Sál 1 Gastromapa Lukáše Hejlíka